Escultura Salt
Catalan Spanish    

Facebook Facebook youtube Instagram

Patrimoni natural

Mas Llorens

Mida del text:

Frontal del mas llorensEs troba just al costat de l'església de Sant Cugat. L'element constructiu més característic d'aquest mas és una torre de planta rectangular amb tres pisos d'alçària, on destaquen un conjunt d'espitlleres de ballesta. Aquesta construcció és anterior al segle XIV i possiblement ja existia en el segle XII. Més tard, en el primer terç del segle XVI, es va portar a terme una gran reforma de la torre. Les espitlleres de ballesta són substituïdes per espitlleres d'armes de foc i s'hi construeix un petit recinte fortificat al costat.
L'any 1991 van finalitzar les obres de restauració i rehabilitació de l'edifici que durant uns anys va ser la seu del Museu de l'Aigua. Com a resultat de la rehabilitació i de les excavacions efectuades a l'interior del mas, van aparèixer un conjunt d'elements provinents d'altres llocs: restes d'un pilar estriat, una capitell i finestres tardogótiques.
Aquest mas fortificat és un exemple únic a Salt i, per aquest motiu, en el segle XV, quan el príncep Ferran, el futur rei Ferran el Catòlic, va visitar la ciutat de Girona, va fer nit en aquest mas.
Actualment al mas Llorens hi ha ubicada l'Escola Municipal de Belles Arts, així com una sala de reunions per entitats.